Càmeres de videovigilància: privacitat i protecció de dades per administradors de finques

La utilització de càmeres de videovigilància als edificis es de vital importància per vigilar l’accés i la permanència de les persones dins i al voltant de l’edifici.

L’enregistrament d’imatges en vídeo permetrà un control precís i una eina de referència al moment de determinar responsabilitats, causes i conseqüències d’un determinat fet. L’administració dels edificis ha de considerar les implicacions jurídiques relacionades amb les càmeres de videovigilància abans d’instal·lar-les, adoptant les mesures necessàries per la protecció de la privacitat de les persones i adherir-se a la normativa jurídica vigent.

Per tant, és necessari que tots els administradors de finques, encarregats de gestionar els aspectes legals, financers i tècnics de les comunitat de veïns, tinguin un coneixement detallat sobre les implicacions jurídiques i legals en termes de protecció de dades i regulacions de càmeres de videovigilància.

En aquest programa facilitarem les eines i coneixements fonamentals sobre els requisits, obligacions i implicacions legals en matèria de Protecció de Dades pels administradors de finques de les comunitats de veïns, centrant-nos en la importància de la regulació de les càmeres de videovigilància a les comunitats.

Objectius

 • Actualitzar els coneixements legislatius i normativa jurídica que afecta a les comunitats de veïns pel que fa a la protecció de dades.
 • Aconseguir una visió i aplicació pràctica de la legislació vinculada al compliment normatiu de les càmeres de videovigilància
 • Dotar als administradors de finques de les pautes per conèixer les implicacions legals i la importància dels models de compliment normatiu a les comunitats de veïns

COL·LABORACIÓ TÈCNICA

Sra Cristina Prados Ruiz. Graduada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Advocada a Barcelona, especialitzada en Corporate Compliance & Dret Penal Corporatiu. Durant els primers anys d’exercici professional es va dedicar a la Protecció de Dades al despatx barceloní “Marimón Abogados”. Més tard, i durant els darrers anys, va col·laborar com a Responsable del Departament Penal de “Adenberg Abogados” i a “Asesoria Penal Corporativa” despatx especialitzat en la Prevenció de Riscos Penals empresarials. Actualment, forma part de l’equip de KLAB COMPLIANCE SOLUTIONS, despatx professional dedicat al compliment normatiu andorrà. Professora col·laborador de Lidera.

PROGRAMA

 1. La figura de la comunitat de veïns i de l’administrador de finques
 2. Legislació aplicable en matèria de protecció de dades
 3. Models de compliment normatiu em relació amb la protecció de dades
 4. Obligacions legals
  1. Registre
  2. Manual de procediments
 5. Les càmeres de videovigilància
 6. Implicacions legals dels eventuals incompliments
 7. Col·laboracions amb els administradors
 8. Resolució de dubtes

MESURES COVID-19

Complim les mesures dictades per el Ministeri de Salut i garantim:

– Distància de 4 metres entre el ponent i els alumnes
– Assegurem en tot moment una distància de separació d’1.5 metres
– L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment
– Disposem de gel desinfectant a l’entrada de la sala de formació
– Desinfectants disponibles
– Disposem de cartells recordatoris amb les mesures a seguir
– L’espai està net i desinfectat
– Ventilem freqüentment la sala de formació (10 minuts cada hora)
– Assegurem la neteja i desinfecció del mobiliari, les superfícies de contacte, i els dispositius compartits (a cada ús)
– Assegurem la neteja i desinfecció dels banys
– Evitem aglomeracions en entrades i sortides (màxim 10 persones per seminari)
– Establim mecanismes per evitar encreuaments

INFORMACIÓ
Data
25 de Març de 2021
Hora
De 9.30h a 13.30h
Inscripció
260 €

Si és interessant, comparteix-ho!

0Shares
0
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.