COM EMPLENAR I AUTOMATITZAR ELS FORMULARIS DEL DIPÒSIT DE COMPTES I DELS IMPOSTOS DEL GOVERN D’ANDORRA

Davant els recents canvis legislatius en relació a la formulació i dipòsit dels comptes anuals dels empresaris andorrans i la presentació i liquidació dels impostos davant del Departament de Tributs i Fronteres, a partir d’aquest exercici 2022 de forma transitòria i pels comptes de l’exercici 2023 de forma obligatòria, els empresaris hauran de presentar telemàticament i amb el format de comptes anuals on-line les obligacions fiscals i comptables a Andorra.

La presentació d’aquests formularis pot suposar un alentiment de les tasques administratives pels responsables dels departaments de comptabilitat i finances de les societats i empresaris autònoms andorrans, carregant de més tasques burocràtiques i de poc valor afegit als afectats.

Per aquest motiu aquest curs pretén donar una visió transversal als assistents de com emplenar els formularis on-line que proposa el Govern d’Andorra de forma àgil i eficient i en la mesura del possible automatitzar els principals processos. Actualment el Govern treballa en un únic format de registre, presentació i liquidació de comptes, tots ells vinculats entre si; per aquest motiu en el curs presentarem la casuística particular dels formularis on-line i com poder-ho automatitzar amb una o diverses eines en Excel el seu compliment; amb l’objectiu de facilitar i automatitzar les obligacions comptables, mercantils i fiscals dels empresaris andorrans.

Objectius

 • Ensenyar a elaborar de forma fàcil i eficient com es poden emplenar els formularis on-line del Govern d’Andorra.
 • Intentar que les empreses automatitzin aquest procés.
 • Mostra la eina /eines Excel que actualment hi ha en el mercat, amb l’objectiu de facilitar les tasques als usuaris/administrats.
 • Agilitzar els processos internes i administratius en relació a l’elaboració i dipòsit de comptes de les empreses andorranes.

COL·LABORACIÓ TÈCNICA

Sra Laura Compañó. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona.Postgrau en auditoria al Col.legi d’Auditors i Censors Jurats de Catalunya.

Socia del departament d’Advisory services de Crowe Andorra.

La Sra. Laura té una experiència professional de més de 14 anys prestant serveis per a les principals firmes d’auditoria en l’àmbit nacional i internacional. A més té experiència professional prestant serveis com a consultora d’empreses en l’àmbit econòmic, comptable i financer, havent participat en nombrosos projectes d’auditoria de comptes, consultoria financera, revisió de procediments de control intern i altres projectes com la implementació de SOX i propostes de millora comptable. Actualment lidera el depratment d’Advisory services de Crowe Andorra i és especialista en l’àrea d’assessorament empresial a Andorra, havent desenvolupat i implementat eines informàtiques pels departaments d’administració i finances d’empreses andorranes. És una de les persones que ha elaborat l’eina en excel per la implementació al dipòsit de comptes.

Sra Mireia Arbues. Llicenciada en administració i direcció d’empreses per la Universitat Institut Químic de Sàrria (IQS) de Barcelona. Postgrau en direcció comptable i control de gestió i postgrau en controlling financer i control pressupostari en la Universitat Pompeu Fabra.

Supervisora del departament d’Advisory services de Crowe Andorra.

La Sra. Mireia té una experiència professional de més de 6 anys prestant serveis per a les principals firmes de consultoria en l’àmbit nacional i multinacional. A més té experiència professional en consultoria financera, revisió de comptes, implementació de nous procediments de gestió i anàlisis d’auditoria interna. Així mateix, ha participat en l’elaboració d’informes financers a Andorra en qualitat d’expert independent. És una de les persones que ha elaborat l’eina en excel per la implementació al dipòsit de comptes.

ONLIVE LEARNING – CONNECTA’T A LA PRESENCIALITAT

Des de Lidera oferim en tots els nostres seminaris places presencials i places en format onLive Learning.

 • Gràcies a l’adaptació tecnològica de la nostra sala de formació, tots els assistents que es connectin onLive, tindran la possibilitat d’assistir mitjançant zoom a la formació sense perdre els beneficis de la presencialitat.
 • Quines són aquestes millores tecnològiques?
  • Càmera panoràmica rotativa, perquè no perdis cap detall
  • Micròfons i altaveus integrats, perquè ho escoltis tot amb la mateixa claredat que els assistents presencials
  • Televisió des de la qual se’t veurà, perquè puguis interactuar amb el formador i els companys sense cap dificultat.

PROGRAMA

1. Revisar com elaborar els comptes anuals on-line proposats pel Govern d’Andorra.

2. Entendre l’enllaç pràctic que hi ha entre els formularis del dipòsit dels comptes anuals envers les obligacions fiscals.

3. Analitzar i veure com s’elaboren els formularis fiscals i les liquidacions dels impostos en societats I autònoms.

4. Descobrir la/les eines Excel que podem utilitzar per automatitzar els esmentats processos, tant pel que fa referència a l’elaboració I dipòsit de comptes, com la presentació i pagament dels impostos.

5. Fer un cas pràctic.

MESURES COVID-19

Complim les mesures dictades per el Ministeri de Salut i garantim:

– Distància de 4 metres entre el ponent i els alumnes
– Assegurem en tot moment una distància de separació d’1.5 metres
– L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment
– Disposem de gel desinfectant a l’entrada de la sala de formació
– Desinfectants disponibles
– Disposem de cartells recordatoris amb les mesures a seguir
– L’espai està net i desinfectat
– Ventilem freqüentment la sala de formació (10 minuts cada hora)
– Assegurem la neteja i desinfecció del mobiliari, les superfícies de contacte, i els dispositius compartits (a cada ús)
– Assegurem la neteja i desinfecció dels banys
– Evitem aglomeracions en entrades i sortides (màxim 15 persones per seminari)
– Establim mecanismes per evitar encreuaments

INFORMACIÓ
Data
13 o 14 de Juliol
Horari
De 9:30 a 13:30
Inscripció
250 €
=
Durada
4 hores

Si és interessant, comparteix-ho!

Shares
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.