ELS MODELS DE PREVENCIÓ DE DELICTES A FEDERACIONS I CLUBS ESPORTIUS

Els models de prevenció de delictes configuren un conjunt de normes i procediment per identificar riscs i la seva gestió mitjançant controls interns. Tot i que al Principat d’Andorra la creació d’aquests plans de prevenció de riscs no són una obligació, moltes empreses, especialment si treballen amb dades sensibles, cooperen o depenen d’organismes internacionals Europeus o fora de la comunitat Europea, han decidit implementar models de prevenció de delictes per poder assegura el correcte compliment de la legislació relacionada amb el seu àmbit d’aplicació professional.

En el cas de les federacions i clubs esportius, degut a la sensibilitat de les dades que gestionen així com les seves activitats econòmiques, la creació d’un pla de corporate compliance penal esdevé de gran utilitat i importància, ja que no només ajuda a preveure possibles infraccions de la legislació, sinó que també permeten que la cooperació amb altres federacions, clubs o organismes externs al Principat d’Andorra es pugui dur a terme correctament.

Un cop finalitzat el seminari, els participants assoliran una visió especialitzada del corporate compliance enfocat a federacions i clubs esportius, coneixeran la normativa aplicable a altres països i seran capaços de detectar els riscs principals als que han de fer front per seguir realitzant les seves tasques professionals de manera segura i d’acord a la legislació vigent.

El programa va dirigit a totes aquelles federacions i clubs esportius del Principat que desitgin implementar un model de prevenció de delictes amb l’objectiu de preveure delictes econòmics, delictes contra la intimitat i protegir als seus usuaris, que en determinades ocasions solen ser menors d’edat, minimitzant d’aquest manera la possibilitat d’incórrer en il·lícits penals dins les seves organitzacions.

Objectius

 • Detectar els principals riscs als que han de fer front les Federacions i Clubs esportius i les seves respectives mesures de contingència
 • Dotar a les federacions i clubs esportiu amb les pautes per implementar un model de prevenció de delictes (Criminal Compliance).
 • Aconseguir una visió i aplicació pràctica del Compliance penal al sector de les federacions i clubs esportius.

COL·LABORACIÓ TÈCNICA

Sra. Cristina Prados. Consultora en Corporate Compliance, especialista en Criminal Compliance, AML Compliance i IT Compliance. Amb una llarga trajectòria a importants despatxos d’advocats a la ciutat de Barcelona i al Principat d’Andorra. Actualment dirigeix la seva pròpia consultoria CP Compliance i Privacitat Legal (CP Legal Consulting), boutique especialitzada en el compliment normatiu andorrà i espanyol.

ONLIVE LEARNING – CONNECTA’T A LA PRESENCIALITAT

Des de Lidera oferim en tots els nostres seminaris places presencials i places en format onLive Learning.

 • Gràcies a l’adaptació tecnològica de la nostra sala de formació, tots els assistents que es connectin onLive, tindran la possibilitat d’assistir mitjançant zoom a la formació sense perdre els beneficis de la presencialitat.
 • Quines són aquestes millores tecnològiques?
  • Càmera panoràmica rotativa, perquè no perdis cap detall
  • Micròfons i altaveus integrats, perquè ho escoltis tot amb la mateixa claredat que els assistents presencials
  • Televisió des de la qual se’t veurà, perquè puguis interactuar amb el formador i els companys sense cap dificultat.

PROGRAMA

1. Introducció

Corporate Compliance

Dret comparat

Objectius i beneficis

2. Models de prevenció de delictes

Diagnòstic: mapa de riscos

Suggeriments: protocol·lització

3. Codi de conducta i política de compliance

4. Canal de denúncies o canal ètic

5. Compliance officer

6. Riscos delictius

Repàs de delictes habituals en federacions i clubs esportius

 • Protecció del menor
 • Delictes econòmics
 • Delictes contra la intimitat
 • Altres delictes habituals

Casos pràctics

7. Conclusions

MESURES COVID-19

Complim les mesures dictades per el Ministeri de Salut i garantim:

– Distància de 4 metres entre el ponent i els alumnes
– Assegurem en tot moment una distància de separació d’1.5 metres
– L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment
– Disposem de gel desinfectant a l’entrada de la sala de formació
– Desinfectants disponibles
– Disposem de cartells recordatoris amb les mesures a seguir
– L’espai està net i desinfectat
– Ventilem freqüentment la sala de formació (10 minuts cada hora)
– Assegurem la neteja i desinfecció del mobiliari, les superfícies de contacte, i els dispositius compartits (a cada ús)
– Assegurem la neteja i desinfecció dels banys
– Evitem aglomeracions en entrades i sortides (màxim 15 persones per seminari)
– Establim mecanismes per evitar encreuaments

INFORMACIÓ
Data
22 i 23 de febrer
Horari
De 9h30 a 12h30
Inscripció
310 €
=
Durada
6 hores

Si és interessant, comparteix-ho!

Shares
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.