Prevenció de DELICTES PER A SOCIETATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

Una entitat sense ànim de lucre és una organització que reinverteix el seus beneficis per poder seguir complint amb els seus objectius fundacionals. Dins d’aquest ampli sector podem distingir les Societats Civils (Organitzacions No Governamentals, Organitzacions No Governamentals pel Desenvolupament), les entitats d’economia social (cooperatives), les d’associacionisme voluntari (fundacions i associacions) i el sector no lucratiu (Empreses Sense Ànim de Lucre, Entitats No Lucratives), totes incloses dins del tercer sector econòmic als Models de Prevenció de Delictes, fent especial menció a la Prevenció de Blanqueig de Capitals.

Les entitats sense ànim de lucre juguen un paper vital tant a nivell econòmic com social, i és degut a la importància de les seves accions que és necessari que compleixin els seus objectius de forma efectiva, eficient i transparent.

Degut a la vulnerabilitat d’aquestes organitzacions al blanqueig de capitals mitjançant donacions i finançament de projectes, és important protegir la seva integritat i reputació davant de possibles actes delictius, sent necessari un profund coneixement i compliment de la legislació actual en matèria de prevenció de blanqueig de capitals.

Per poder assolir el compliment d’aquesta normativa, s’han d’identificar els riscos als que està exposada la seva activitat i aportar mesures internes per mitigar-los. És necessari que tant els membres de la junta directiva com el personal coneguin aquestes obligacions per tal de reduir els riscos als que s’exposen.

En aquest seminari introduirem a les persones que formen part del tercer sector als Models de Prevenció de Delictes, fens especial menció a la Prevenció de Blanqueig de Capitals per tal d’implementar una estructura de Governança, Gestió de Riscos i Compliment Normatiu (Governance, Risk management and Compliance -GRC-).

Objectius

 • Introduir al tercer sector en el Corporate Compliance i/o la Prevenció de Delictes a través de les associacions sense ànim de lucre.
 • Aconseguir una visió i aplicació pràctica de la matèria de prevenció de delictes, del bon govern corporatiu i d’un anàlisi de riscos que permeti al tercer sector implementar una correcta ètica de l’entitat.
 • Dotar als assistents de les nocions bàsiques per poder crear un mapa de riscos i valorar la seva necessitat d’implementar un Model de Prevenció de Delictes i/o un Model de Prevenció de Blanqueig de Capitals.

COL·LABORACIÓ TÈCNICA

Sra Cristina Prados Ruiz. Graduada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Advocada a Barcelona, especialitzada en Corporate Compliance & Dret Penal Corporatiu. Durant els primers anys d’exercici professional es va dedicar a la Protecció de Dades al despatx barceloní “Marimón Abogados”. Més tard, i durant els darrers anys, va col·laborar com a Responsable del Departament Penal de “Adenberg Abogados” i a “Asesoria Penal Corporativa” despatx especialitzat en la Prevenció de Riscos Penals empresarials. Actualment, forma part de l’equip de KLAB COMPLIANCE SOLUTIONS, despatx professional dedicat al compliment normatiu andorrà. Professora col·laborador de Lidera.

PROGRAMA

 1. El tercer sector
 2. Prevenció de riscos penals
 3. Model de prevenció de delictes (MPD): característiques, funcionalitats i beneficis
 4. Justificació internacional i comparació entre Andorra i els països veïns
 5. Legislació aplicable al principat
 6. Desenvolupament d’un model de prevenció al tercer sector
  1. Fase I. Diagnòstic
  2. Fase II. Elaboració
  3. Fase III. Desenvolupament i validació
 7. Blanqueig de capitals del tercer sector al Principat d’Andorra
  1. Obligacions
  2. Infraccions i sancions
 8. Resolució de dubtes

MESURES COVID-19

Complim les mesures dictades per el Ministeri de Salut i garantim:

– Distància de 4 metres entre el ponent i els alumnes
– Assegurem en tot moment una distància de separació d’1.5 metres
– L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment
– Disposem de gel desinfectant a l’entrada de la sala de formació
– Desinfectants disponibles
– Disposem de cartells recordatoris amb les mesures a seguir
– L’espai està net i desinfectat
– Ventilem freqüentment la sala de formació (10 minuts cada hora)
– Assegurem la neteja i desinfecció del mobiliari, les superfícies de contacte, i els dispositius compartits (a cada ús)
– Assegurem la neteja i desinfecció dels banys
– Evitem aglomeracions en entrades i sortides (màxim 10 persones per seminari)
– Establim mecanismes per evitar encreuaments

INFORMACIÓ
Data
27 de Gener de 2021
Horari
De 9.30h a 13.30h
Inscripció
260 €
=
Durada
4 hores

Si és interessant, comparteix-ho!

0Shares
0
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.