Bonaventura Armengol 10, 6è 161, Andorra la Vella
376 803 680 info@lidera.ad
Changing the way

Gestió del canvi: eixos i eines per a canvis organitzacionals d’èxit. 6, 13 i 27 de Març 2020

Segurament podem afirmar que ja és un clixé que “la vida és flux” (ens deia Heraclitus!), canvi continu a la vida dels individus i, en igual mesura, a la vida de les nostres organitzacions. No obstant, el repte de la gestió exitosa dels canvis és més actual que mai.

La velocitat, complexitat i quantitat dels canvis – i la urgència en afrontar-los de forma exitosa – són probablement els grans responsables de la necessitat de professionalitzar la gestió del canvi.

Diversos estudis mostren que iniciatives amb una excel·lent gestió del canvi són 6 vegades més probables d’aconseguir els objectius que aquelles en què hi ha una gestió del canvi mediocre (Prosci). En la mateixa línia, la consultora McKinsey ha mostrat que el retorn de la inversió d’un canvi és significativament més gran quan hi ha una excel·lent gestió del canvi.  Per aquests motius hi ha una creixent demanda per professionals capacitats per a facilitar la gestió del canvi en les organitzacions.

En aquest context, és fonamental anar molt més enllà del què ens pots suggerir el sentit comú sobre què és la gestió del canvi. Hi hauria algunes preguntes claus a contestar i pràctiques fonamentals a implementar. Què és la gestió del canvi? Com definir una estratègia i plans de gestió del canvi? Com definir una estratègia i plans de gestió del canvi? Quines són les millors pràctiques de gestió del canvi?

Aquesta formació pràctica està dissenyada per a què aquestes preguntes tinguin respostes i per a què els participants obtinguin el coneixements, la confiança i les eines necessàries per a facilitar canvis exitosos.

Objectius

 • Reflexionar sobre els eixos d’un canvi: processos, tecnologia i persones
 • Conèixer els pilars per un canvi exitós i el rol de la gestió del canvi en el mateix
 • Dissenyar plans de gestió del canvi
 • Desenvolupar als líders com a sponsors
 • Definir com mesurar el canvi: procés i resultat final

Programa

Mòdul 1: Canvi & Lideratge

 1. Velocitat tàctica vs velocitat estratègica: un canvi cultural
 2. Els pilars per un canvi organitzacional exitós
 3. A què anomenarem èxit? Necessitats i beneficis organitzacionals i per a cadascun dels stakeholders

Mòdul 2: Eines per a la Gestió Exitosa dels canvis

 1. Diagnosticar la situació actual: Risc, madures organitzacional i capacitats de la organització
 2. Definir l’ Estratègia de Gestió del Canvi
 3. Desenvolupament dels Plans de Gestió del Canvi

Mòdul 3: El Lideratge en la Gestió del Canvi

 1. Sponsorship: Factor principal de l’èxit
 2. Canviar es un verb: Capitalitzar els èxits i els fracassos
 3. Mesurar el canvi: Factor de credibilitat, ajustaments de la ruta i desenvolupament dels líders.

Col.laboració Tècnica

 Dra. Alaíde Sipahi-Dantas.

Change Manager a MANGO. També col·labora amb la Universitat de Barcelona (UB) i ESADE com a facilitadora/docent i coach. Doctora en Management Sciences amb la menció a tesis extraordinària per la ESADE Business School, Màster en Psicologia i MBA. Anteriorment va treballar a les àrees de màrqueting en el Hospital do Coração, auditoria i finances en empreses como PricewaterhouseCoopers i ITAÚ-BBA Investment Banking, adquirint una visió global de les organitzacions. A més, havent nascut a França i crescut a Brasil (entre 2 ciutats molt diferents), haver viscut a a EE.UU. i havent fet d’Espanya la seva llar ja fa més de 12 anys, Alaíde porta “el canvi a les venes” i la seva passió per l’aprenentatge i el desenvolupament és la matèria prima bàsica amb la qual gestiona els seus propis canvis i ajuda a persones, equips i organitzacions a navegar amb els seus de forma exitosa.

Descarregar el programa

Los comentarios están cerrados.