Bonaventura Armengol 10, 6è 161, Andorra la Vella
376 803 680 info@lidera.ad
Changing the way

La col.laboració públic-privada en la prestació de serveis. 23 i 24 d’abril 2020

La col·laboració públic-privada s’ha convertit en una realitat operativa per afrontar projectes i serveis públics a partir de l’evolució del sistema econòmic, i tenint en compte que el sector públic ha de mantenir el control sobre els sectors considerats claus de l’economia.

Les administracions tenen l'obligació d'establir una nova relació amb la societat, determinant quines activitats del sector públic permeten generar un major valor públic mitjançant la incorporació d'actors privats, definint quins requisits han de complir les organitzacions privades que intervenen en la gestió d'assumptes públics, i valorant quins han de ser els mecanismes de control, seguiment i avaluació.

En una economia global, la cooperació entre les administracions públiques i el sector privat és imprescindible per a l'acompliment d'un bon govern i d'una bona administració en el marc d'un sector públic avançat que aspiri al màxim benestar de la ciutadania.

OBJECTIUS

 • Analitzar les motivacions de l'elecció de la gestió privada per a la producció de serveis públics i estudiar els impactes en termes de costos d'aquesta producció privada.
 • Valorar els mecanismes i les possibilitats de cogestió dels serveis públics mitjançant arquitectures variables de col·laboració entre les administracions públiques i els ciutadans.
 • Estudiar les internalitzacions i externalitzacions de serveis públics des de la perspectiva del seu disseny, amb especial referència al control i a l'avaluació.

  PROGRAMA

 1. Tipologia de la gestió públic-privada.
  1. Rellevància internacional dels “public-private partnerships” (PPP).
  2. Modalitats de gestió.
  3. Reptes en la gestió dels acords de col·laboració.

 

 1. Internalitzar, externalitzar o privatitzar els serveis públics?.
  1. Externalització i privatització: dos conceptes diferents.
  2. Re-internalitzar serveis: una moda passatgera?.
  3. Experiències i casos pràctics.

 

 1. La coproducció de serveis públics.
  1. Aspectes bàsics.
  2. El paper de la ciutadania en els serveis públics.
  3. Els reptes de la coproducció: experiències europees.

Sr. Josep Viñas. Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials. Màster en Hisenda Autonòmica i Local. Professor Titular d’Economia Financera i Comptabilitat a la Universitat de Girona. Ha publicat diferents articles i llibres sobre comptabilitat pública i ha impartit cursos i seminaris relacionats amb aquesta matèria.

Los comentarios están cerrados.